• Einlegearbeit überbrückt
  • Zahn-Weißen
  • Video
  • Video
News image

Einlegearbeit überbrückt

Elsősorban a fiatal felnőttekre jellemző protetikai státus, hogy egy állcsontban, vagy kvadránsban egy- egy fog hiányzik. Miután a foghiány megbontja a kontaktpontrendszert és az okklúziós egységet,...

Mehr..
News image

Zahn-Weißen

Mivel rendelőnk fő profilja az esztétikai fogászat, az esztétikai fogászat pedig legfőképpen a fogak alakjával, helyzetével és színével hozható kapcsolatba, szeretném néhány gondolatban megfogalmazni...

Mehr..
Zahn-Weißen
Beitragsseiten
Zahn-Weißen
Otthoni vagy rendelői fogfehérítés?
Otthoni és ZOOM lámpás fogfehérítés összehasonlítása
Alle Seiten
fogfehérítésMivel rendelőnk fő profilja az esztétikai fogászat, az esztétikai fogászat pedig legfőképpen a fogak alakjával, helyzetével és színével hozható kapcsolatba, szeretném néhány gondolatban megfogalmazni pácienseim által feltett leggyakoribb kérdéseire a választ a fogfehérítő rendszerekkel kapcsolatban, illetve ismertetni a rendelőnkben használt fogfehérítés eljárásait.

Manapság egyre többen keresik fel a fogászati rendelőket nem csak akkor amikor akut panaszuk van, hanem akkor is, mikor azt szeretnék, hogy mosolyuk a hollywoodi sztárok mosolyával vetekedjen. A páciensek a mai világban nem elégszenek meg csupán a trendi ruhákkal és modern hajkölteményekkel, szép bőrrel. Az ápoltsághoz hozzátartozik a csillogó, minél fehérebb fogsor.

Mik okozhatják a fogak elszíneződését?

Bizonyos fokig mondhatnánk, hogy fogaink fehérsége - akárcsak a haj, bőr, szemünk színe - is adottság. Fogelszíneződést okoztatnak endogén (belső) és exogén (külső) tényezők egyaránt. Különböző ételek-italok (pl: kóla, vörösbor, tea, ketchup), egyéni szokások (pipázás,dohányzás), egyes szájápolással kapcsolatos anyagok, mint például a klórhexidin hosszú távú alkalmazása is okozhat elszíneződést a fogak külső felszínén. Az életkor előrehaladtával is sötétebbé válnak fogaink, amit a fogszövetek vastagságának megváltozása okoz. Továbbá egyes gyógyszerek (pl:   ), vagy fluoridos kezelés is okozhat elszíneződést.

Mi a fogfehérítés?

Olyan eljárás, melynek során az aktív oxigén a fog felszínén és mélyebb rétegeiben eltávolítja az elszíneződéseket.

Van-e mellékhatása a fogfehérítési eljárásnak?

Klinikai tesztek és tanulmányok sora bizonyítja, hogy a nálunk használt fogfehérítési eljárás biztonságos, kipróbált módszer.
Néhány páciens átmeneti fogérzékenységet tapasztalt a kezelés alatt, a panaszok azonban minden esetben megszűntek néhány napon belül.

Mennyire tartós a fogak fehérsége a fogfehérítés után?

Az eredmény tartóssága nagy mértékben függ az életmódtól, hogy a páciens naponta fogyaszt-e kávét, teát, dohányzik-e. Ebben az esetben biztos hogy évente-kétévente színfenntartó kezelést kell végezni, ami csupán 1-2 napot vesz igénybe. Összességében a fogak mindig fehérebbek lesznek, mint a kezelés előtt voltak.

Kinek javasoljuk a fogfehérítést?

Szinte mindenkinek, aki fehérebb fogakat szeretne, de vannak olyan esetek, mikor kontraindikáció fennáll, ezért minden esetben alapos anamnézis felvétel szükséges.


Otthoni fogfehérítés vagy rendelői fogfehérítés?

DISCUSS DENTAL fogfehérítés Itt is - ott is.
Alapos anamnézist követően a fogfehérítést minden esetben megelőzi a fogzománcon kívüli elszíneződések, a fogkő eltávolítása , polírozása, szuvas fogak ellátása. Az esztétikai célú fogtömésekkel , pótlásokkal azonban érdemes megvárni a fogfehérítés eredményét.

Az otthoni fogfehérítés alatt azt értjük, mikor a fogorvos által vett lenyomatra a fogtechnikus egy vékony, fogakra illeszkedő sínt készít és az orvos által adott fogfehérítő anyag segítségével a páciens otthon végzi a fogfehérítést (TV-zés, tanulás, olvasás közben). A sín viselése semmiféle kellemetlenséget nem okoz.
Megközelítőleg ugyanazt az eredményt lehet vele elérni, mint a lámpás rendelői kezeléssel, csak hosszabb idő alatt.
Rendelőnkben a Discus Dental sínes fogfehérítő rendszerét javasoljuk otthoni használatra.
Két típusa van:

- A Day White azoknak ajánlott, akik szívesebben viselik a sínt napközben 2x fél órára.
- A Night White fogfehérítési módszer éjszakai alvás közben fehéríti fogait.

A teljes kezelés mindkét esetben 8-15 nap.

Amennyiben ennél gyorsabb, intenzívebb hatást szeretne a páciens, akkor a rendelői fogfehérítést kell választani, ami nálunk UV fényt kibocsátó lámpával - ZOOM professzionális fogfehérítési rendszerrel - történik. 8-10 árnyalatnyi világosodást eredményez, mindössze 1 órányi kezeléssel. A fogak felszínére zselét viszünk fel, majd 3 x 15 percig UV lámpával megvilágítjuk. Ennek hatására a hidrogén-peroxid tartalmú anyag aktiválódik, az aktív oxigén pedig eltávolítja a fog felszínén és mélyebb rétegeiben lévő elszíneződéseket. A kezelést követően színezőanyagot tartalmazó élelmiszerek, italok fogyasztása kerülendő, mert a kezelés hatékonyságát csökkenti.

 fogfeherito_sin_120  fogfeherites_elott_120  fogfeherites_utan_120
 fogfehérítő sín
 fogfehérítés előtt
 fogfehérítés utánAz otthon végezhető fogfehérítés és a ZOOM lámpás fogfehérítés összehasonlítása

Az otthon végezhető fogfehérítés előnyei:

- olcsóbb
- a sínek egyéb célokra is használhatók (fluorkezelés, fogcsikorgatás)

Az otthon végezhető fogfehérítés hátrányai:

- esetleges ínyirritáció
- hosszabb kezelési idő
- kevésbé látványos a hatás a gyengébb koncentráció miatt
- előfordulhat, hogy a páciens fehérítőanyagot nyel
- a páciens számára kevésbé látványos a színváltozás
- a sínek kivitelezésével kapcsolatos anyag- és laborköltségek magasak

 

A ZOOM lámpás fogfehérítés előnyei:

- a páciens azonnal látja az eredményt
- jelentősebb fehérítő hatás (8-10 árnyalat)
- nagyobb elégedettség
- ellenőrzött körülmények között, a rendelőben történik
- maradandó, tartósabb hatás
- labor-előkészület nélkül kivitelezhető

A ZOOM lámpás fogfehérítés hátrányai:

- magasabb a peroxid-koncentráció
- nagy gondosság szükséges a kezeléshez
- biztonsági felszerelés szükséges
- költségesebb
 zoom_fogfeherito_lampa_nagy

Fontos a páciens megfelelő felkészítése a rendelőben történő ZOOM lámpás fogfehérítésre:

- tanácsadással
- hibás tömések cseréjével
- gyökerek lezárásával
- lágyszövetek védelmével

Mire kell odafigyelnie a beavatkozást követő napokon?

- bizonyos ételek - italok fogyasztásának mellőzése (vörösbor, kóla, kávé...)
- dohányzás mellőzése
- ajakrúzs használatának mellőzése
- nagyon gondos fogápolás

Amennyiben világosabb fogakat szeretne, ami egyben ápoltabb, egészségesebb, fiatalosabb megjelenést, merészebb mosolyt kölcsönöz, válassza a Discus Dental által gyártott fogfehérítő rendszert (akár az otthoni, akár a lámpás rendelői változatát).

Tovább kérdéseivel kapcsolatban készséggel állunk rendelkezésére!

 

Dienstleistungen

Kostenlose Zustand-Bestimmung Ästhetische Zahnheilkunde - Inlay; Onlay aus verschiedenen Materialien (Au, auf Au gebranntes Porzellan;) - Porzellan Hülsen - Füllungen in Zahnfarbe - Zahnweissung, Z...

Fémmentes pótlások - héjak, koronák, hidak

A hagyományos fémkerámia koronák erősek, általában esztétikailag is kielégítőek, de van amikor a fémréteg problémát vet fel: ilyen az egyre gyakoribb fémallergia és a nem megfelelő e...

A fogkő kialakulása és eltávolítása

A fogkő nem más, mint elmeszesedett dentális plakk (lepedék).Amennyiben a lepedéket nem távolítjuk el megfelelően - amely megfelelő fogmosási technikával lehetséges - akkor a nyálból mé...

Esztétikus tömések

Az esztétikus fogászatban a fő törekvésünk, hogy a szájban lévő fémek , amalgámtömések minél inkább kiszoruljanak.Manapság a páciensek már elvárják, hogy mosolyuk alkalmával ne sz...