• Inlay bridges
  • Tooth whitening
  • Video
  • Video
News image

Inlay bridges

Elsősorban a fiatal felnőttekre jellemző protetikai státus, hogy egy állcsontban, vagy kvadránsban egy- egy fog hiányzik. Miután a foghiány megbontja a kontaktpontrendszert és az okklúziós egységet,...

News image

Tooth whitening

Mivel rendelőnk fő profilja az esztétikai fogászat, az esztétikai fogászat pedig legfőképpen a fogak alakjával, helyzetével és színével hozható kapcsolatba, szeretném néhány gondolatban megfogalmazni...

Tovább..
Otthoni és rendelői fogfehérítés
Article Index
Otthoni és rendelői fogfehérítés
Otthoni vagy rendelői fogfehérítés?
Otthoni és ZOOM lámpás fogfehérítés összehasonlítása
All Pages
There are no translations available.

fogfehérítésMivel rendelőnk fő profilja az esztétikai fogászat, az esztétikai fogászat pedig legfőképpen a fogak alakjával, helyzetével és színével hozható kapcsolatba, szeretném néhány gondolatban megfogalmazni pácienseim által feltett leggyakoribb kérdéseire a választ a fogfehérítő rendszerekkel kapcsolatban, illetve ismertetni a rendelőnkben használt fogfehérítés eljárásait.

Manapság egyre többen keresik fel a fogászati rendelőket nem csak akkor amikor akut panaszuk van, hanem akkor is, mikor azt szeretnék, hogy mosolyuk a hollywoodi sztárok mosolyával vetekedjen. A páciensek a mai világban nem elégszenek meg csupán a trendi ruhákkal és modern hajkölteményekkel, szép bőrrel. Az ápoltsághoz hozzátartozik a csillogó, minél fehérebb fogsor.

Mik okozhatják a fogak elszíneződését?

Bizonyos fokig mondhatnánk, hogy fogaink fehérsége - akárcsak a haj, bőr, szemünk színe - is adottság. Fogelszíneződést okoztatnak endogén (belső) és exogén (külső) tényezők egyaránt. Különböző ételek-italok (pl: kóla, vörösbor, tea, ketchup), egyéni szokások (pipázás,dohányzás), egyes szájápolással kapcsolatos anyagok, mint például a klórhexidin hosszú távú alkalmazása is okozhat elszíneződést a fogak külső felszínén. Az életkor előrehaladtával is sötétebbé válnak fogaink, amit a fogszövetek vastagságának megváltozása okoz. Továbbá egyes gyógyszerek (pl:   ), vagy fluoridos kezelés is okozhat elszíneződést.

Mi a fogfehérítés?

Olyan eljárás, melynek során az aktív oxigén a fog felszínén és mélyebb rétegeiben eltávolítja az elszíneződéseket.

Van-e mellékhatása a fogfehérítési eljárásnak?

Klinikai tesztek és tanulmányok sora bizonyítja, hogy a nálunk használt fogfehérítési eljárás biztonságos, kipróbált módszer.
Néhány páciens átmeneti fogérzékenységet tapasztalt a kezelés alatt, a panaszok azonban minden esetben megszűntek néhány napon belül.

Mennyire tartós a fogak fehérsége a fogfehérítés után?

Az eredmény tartóssága nagy mértékben függ az életmódtól, hogy a páciens naponta fogyaszt-e kávét, teát, dohányzik-e. Ebben az esetben biztos hogy évente-kétévente színfenntartó kezelést kell végezni, ami csupán 1-2 napot vesz igénybe. Összességében a fogak mindig fehérebbek lesznek, mint a kezelés előtt voltak.

Kinek javasoljuk a fogfehérítést?

Szinte mindenkinek, aki fehérebb fogakat szeretne, de vannak olyan esetek, mikor kontraindikáció fennáll, ezért minden esetben alapos anamnézis felvétel szükséges.


Otthoni fogfehérítés vagy rendelői fogfehérítés?

DISCUSS DENTAL fogfehérítés Itt is - ott is.
Alapos anamnézist követően a fogfehérítést minden esetben megelőzi a fogzománcon kívüli elszíneződések, a fogkő eltávolítása , polírozása, szuvas fogak ellátása. Az esztétikai célú fogtömésekkel , pótlásokkal azonban érdemes megvárni a fogfehérítés eredményét.

Az otthoni fogfehérítés alatt azt értjük, mikor a fogorvos által vett lenyomatra a fogtechnikus egy vékony, fogakra illeszkedő sínt készít és az orvos által adott fogfehérítő anyag segítségével a páciens otthon végzi a fogfehérítést (TV-zés, tanulás, olvasás közben). A sín viselése semmiféle kellemetlenséget nem okoz.
Megközelítőleg ugyanazt az eredményt lehet vele elérni, mint a lámpás rendelői kezeléssel, csak hosszabb idő alatt.
Rendelőnkben a Discus Dental sínes fogfehérítő rendszerét javasoljuk otthoni használatra.
Két típusa van:

- A Day White azoknak ajánlott, akik szívesebben viselik a sínt napközben 2x fél órára.
- A Night White fogfehérítési módszer éjszakai alvás közben fehéríti fogait.

A teljes kezelés mindkét esetben 8-15 nap.

Amennyiben ennél gyorsabb, intenzívebb hatást szeretne a páciens, akkor a rendelői fogfehérítést kell választani, ami nálunk UV fényt kibocsátó lámpával - ZOOM professzionális fogfehérítési rendszerrel - történik. 8-10 árnyalatnyi világosodást eredményez, mindössze 1 órányi kezeléssel. A fogak felszínére zselét viszünk fel, majd 3 x 15 percig UV lámpával megvilágítjuk. Ennek hatására a hidrogén-peroxid tartalmú anyag aktiválódik, az aktív oxigén pedig eltávolítja a fog felszínén és mélyebb rétegeiben lévő elszíneződéseket. A kezelést követően színezőanyagot tartalmazó élelmiszerek, italok fogyasztása kerülendő, mert a kezelés hatékonyságát csökkenti.

 fogfeherito_sin_120  fogfeherites_elott_120  fogfeherites_utan_120
 fogfehérítő sín
 fogfehérítés előtt
 fogfehérítés utánAz otthon végezhető fogfehérítés és a ZOOM lámpás fogfehérítés összehasonlítása

Az otthon végezhető fogfehérítés előnyei:

- olcsóbb
- a sínek egyéb célokra is használhatók (fluorkezelés, fogcsikorgatás)

Az otthon végezhető fogfehérítés hátrányai:

- esetleges ínyirritáció
- hosszabb kezelési idő
- kevésbé látványos a hatás a gyengébb koncentráció miatt
- előfordulhat, hogy a páciens fehérítőanyagot nyel
- a páciens számára kevésbé látványos a színváltozás
- a sínek kivitelezésével kapcsolatos anyag- és laborköltségek magasak

 

A ZOOM lámpás fogfehérítés előnyei:

- a páciens azonnal látja az eredményt
- jelentősebb fehérítő hatás (8-10 árnyalat)
- nagyobb elégedettség
- ellenőrzött körülmények között, a rendelőben történik
- maradandó, tartósabb hatás
- labor-előkészület nélkül kivitelezhető

A ZOOM lámpás fogfehérítés hátrányai:

- magasabb a peroxid-koncentráció
- nagy gondosság szükséges a kezeléshez
- biztonsági felszerelés szükséges
- költségesebb
 zoom_fogfeherito_lampa_nagy

Fontos a páciens megfelelő felkészítése a rendelőben történő ZOOM lámpás fogfehérítésre:

- tanácsadással
- hibás tömések cseréjével
- gyökerek lezárásával
- lágyszövetek védelmével

Mire kell odafigyelnie a beavatkozást követő napokon?

- bizonyos ételek - italok fogyasztásának mellőzése (vörösbor, kóla, kávé...)
- dohányzás mellőzése
- ajakrúzs használatának mellőzése
- nagyon gondos fogápolás

Amennyiben világosabb fogakat szeretne, ami egyben ápoltabb, egészségesebb, fiatalosabb megjelenést, merészebb mosolyt kölcsönöz, válassza a Discus Dental által gyártott fogfehérítő rendszert (akár az otthoni, akár a lámpás rendelői változatát).

Tovább kérdéseivel kapcsolatban készséggel állunk rendelkezésére!

 

Service

Free dental inspection Aesthetic dental surgery: - inlay and facings from different kind of materials  (gold; porcelain fired on gold.)- Porcelain shells - tooth coloured fillings- tooth whitening, w...

Fémmentes pótlások - héjak, koronák, hidak

A hagyományos fémkerámia koronák erősek, általában esztétikailag is kielégítőek, de van amikor a fémréteg problémát vet fel: ilyen az egyre gyakoribb fémallergia és a nem megfelelő e...

A fogkő kialakulása és eltávolítása

A fogkő nem más, mint elmeszesedett dentális plakk (lepedék).Amennyiben a lepedéket nem távolítjuk el megfelelően - amely megfelelő fogmosási technikával lehetséges - akkor a nyálból mé...

Esztétikus tömések

Az esztétikus fogászatban a fő törekvésünk, hogy a szájban lévő fémek , amalgámtömések minél inkább kiszoruljanak.Manapság a páciensek már elvárják, hogy mosolyuk alkalmával ne sz...