1136 Budapest, Pannónia utca 21. Fsz. 2. humanfog@gmail.com +36 1 349 3956, +36 30 232 5042

Fogbeültetés

Fog implantáció - implantátum beültetés

Az implantáció 40 éve működő és bevált módszer az elvesztett fogak pótlására.
A beavatkozás során titán műgyökér kerül beültetésre az állcsontba, ahol 3 hónap csontosodás után készíthető rá a fogpótlás.

A műtétet megelőzi egy általános állapotfelmérés. Az implantálás helyi érzéstelenítésben történik, így egy foghúzásnál nem jelent nagyobb terhelést. A szájhigiénés szabályok betartása feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a műgyökér rögzülhessen. Ezzel a megoldással egy-egy fogat, esetleg több hiány esetén körhidat is készítünk. Teljes fogsorok rögzítésére is van lehetőség. Az alsók helyben maradása is tökéletessé válik és a felső fogsoroknál a kellemetlen teljes szájpadlás elfoglalása is kiküszöbölhető.

A foghiányokat lehetőség szerint minél előbb pótolni kell, ugyanis idővel rossz táplálkozáshoz, gyomorproblémákhoz vezethet. Ezen kívül a csontveszteség miatt a megmaradt fogak elvándorolhatnak, mivel nincsenek szemben, illetve mellettük megtámasztásra alkalmas szomszédos fogak. A külsőnk arcvonásai is negatív irányba változhatnak. Az implantátum tiszta titán anyagú, amelyet a szervezet teljes mértékben elfogad, kitűnően tud a csontba integrálódni. Ez a stabil rögzülés lehetővé teszi azt, hogy a pótlást sem Ön, sem környezete nem fogja érzékelni. Általában majdnem mindenkinek beültethető az implantátum, kivétel lehet egyes súlyos betegségek /szív, kezeletlen cukor, érrendszeri betegségek/.

Alkalmazott rendszer: Pitt-Easy /német implantációs rendszer

A Pitt-Easy csavarimplantátum 1985 óta működő megoldás, több generációváltás után tökéletesítették a mai formájára. - önmetsző, fokozatosan szélesedő csavarmenet elkerülhetővé teszi a menetek előzetes kialakítását, az implantátum behajtásakor 4-5 fordulat után a helyére is kerül. - speciálisan kezelt steril felszín révén, valamint az aplikális részek kialakítása miatt nagy stabilitást eredményez - az implantátum csavar, mély hatszögű elfordulásgátlóval van ellátva, mely gátolja a felépítmény / pl. korona / elfordulását - egyszerű behelyezési technika jelentősen csökkenti a műtéti traumát.

Menete:
Helyi érzéstelenítés után a sebész felvágja a fogínyt, majd lyukat fúr az állcsontba és behelyezi az implantátumot, majd összevarrja a beavatkozás helyét. Ezután a páciens fájdalomcsillapítót és antibiotikumot kap. A beavatkozás időtartama függ az implantátumok számától, egy fog beültetésénél mindössze fél órát vesz igénybe. A varratokat 7-10 nap múlva távolítják el. Ezalatt a szájhigiéniára kérjük fokozottan ügyeljenek. Az implantátumok 98 %-ban sikeresen rögzülnek a fogágyban, ha valamilyen ok miatt mégsem, választható a teljes összeg visszatérítése, illetve egy új csavar beültetése. De ezen esetek száma elenyésző, természetesen az orvosi utasítások pontos betartása mellett. Az implantátumra épített fogpótlások ápolása megegyezik a természetes fogainkéval. A napi fogmosás, fogselyem és rendszeres kontrollvizsgálat elengedhetetlen.

 

 

Elérhetőségeink:

1136 Budapest, Pannónia utca 21. Fsz. 2.
+36 1 349 3956
+36 30 232 5042
humanfog@gmail.com

Rendelési idő:

Hétfő: 14:00-20:00
Kedd: 9:00-15:00
Szerda: 14:00-20:00
Csütörtök: 9:00-15:00
Péntek: 9:00-15:00